DAK Acélszerkezeti Kft

Horganyozhatóság feltételei

 

Horganyozhatóság feltételei

 

Amit ellenőriznünk kell a terméken, mielőtt a horganyzó üzembe szállítjuk

Durva szennyeződésektől mentes felület

A horganyzó üzemekben alkalmazott vegyi előkészítés nem tudja a durva szennyeződéseket a felületről eltávolítani, ezért azoktól az alkatrészeket előzetesen meg kell tisztítani. Ilyenek a festékek és lakkok, az erős olaj- és zsírszennyezés, a vakrozsda és a hengerlési reve, de ide sorolhatjuk a felületekre ragasztott azonosító címkéket és feliratokat is.

Kep01 nagy Kep02 nagy Kep03 nagy Kep04 nagy

 

Zárt terek befolyó és levegőző nyílásai

A tűzihorganyzás során a szerkezetek kívül-belül felületvédelmet kapnak. Ezért nagyon fontos, hogy bemerítés során maradéktalanul biztosítva legyen a horgany bejutása a szerkezet belsejébe és ezzel egyidejűleg a levegő eltávozása, majd a fürdőből való kiemeléskor a horgany kifolyása a zárt terekből. Ennek megfelelően ezeket a nyitásokat – a horganyzási pozíciót figyelembe véve - a zárt tér legmagasabb és legalacsonyabb pontján kell elhelyezni.

Kep05 nagy Kep06 nagy Kep07 nagy

 

Kicsípések a sarkokban

A nyitott szelvényekből készült munkadaraboknál is előfordulhat olyan kialakítás, hogy a horganyzó kádból történő kiemelés során a horgany a szerkezetből nem tud kifolyni. Ezért a bordák, merevítések, oldalirányú bekötőcsonkok szintén nyitást igényelnek kicsípésekkel vagy furatokkal.

Kep08 nagy Kep09 nagy  

 

Horganyzásbarát elemazonosítás – amennyiben szükséges

A felületre különféle jelölő tollakkal írt azonosítás nem jöhet szóba. Az alapanyagba vagy a megfelelően rögzített függő acélcímkékbe 1-2 mm mélyen beütött számokkal biztosítják a horganyzás utáni könnyű azonosíthatóságot.

Kep10 nagy Kep11 nagy Kep12 nagy

 

Megfelelő csomagolás, kötegelés

Így nem csak a mi munkánk lesz egyszerűbb, de a megfelelő kötegelés, csomagolás alkalmazásával az anyagmozgatás során a sérülések is könnyebben elkerülhetők, és a kiszolgálás is gyorsabb.

Kep13 nagy Kep15 nagy Kep14 nagy

© 2024 DAK Acélszerkezeti Kft.